Pepř Cubebový, nebo také Javánský
V Evropě v 16. a 17 Století byl pepř cubebový populární náhradou za černý pepř. Má aromatickou a hořce, štiplavou chuť. Pepř připomíná malinko kafr, nové koření s nádechem eukalyptu, mentolu, a také lehce pikantní, hořkodřevité aroma. Pepř kubeba se pěstuje zejména v Indonésii a některých afrických zemích.
Javánský pepř se hodí do obilovinových pokrmů a vydatných polévek. Tento Javánský pepř koření velmi dobře masa a zeleninové pokrmy. Přidávat jej můžeme celý nebo drcený či jako dekorační koření. Pepř dále používáme k aromatizaci rýže, zeleniny, mořských plodů, a především jehněčího masa. Kubeba pepř je také vhodný jako perníkové koření a do likérů.
S tímto pepřem získají vaše vývary zcela nový a nezaměnitelný rozměr a vůni.
Houbové koření.
Na rozdíl od zůzných marketových variant rádoby houbových koření, je tato směs vyrobena a smíchána výhradně z přírodních produktů a neobsahuje žádné glutamáty, aromatické přípravky a sůl.
50 gramů této směsi bylo vyrobeno z cca 0,7kg syrových hub.
Hlavní složkou je v gastronomii velice ceněný stroček trubkovitý. Jedná se o výrazně aromatickou houbu. Lošák zprohýbaný je taktéž velmi chutná a aromatická houba. Oba druhy patří mezi liškovité houby. Bylo vyrobeno z volně rostoucích hub z CHKO Blanský les.
Koření můžete přidávat do omáček , polévek, nebo do jídel z mletého masa (sekaná, karbanátky..)
Kardamom černý
Černý kardamom pochází z Indie. U nás je všeobecně známý zelený, a lidé se jej přidávají do kafe, do čajů, do pečiva, ale i do slaných jídel. Zvýrazňuje chuť pokrmů. Černý Kardamom si však do kafe nedáte. Má výraznou zauzenou vůni a je vhodný do masových omáček, hustých polévek, gulášů nebo do pokrmů z divočiny. Velmi příjemný je také při přípravě pečených mas. Do nádoby s pokrmem dáte hned na začátku 1 kus kardamomu na cca 1litr vývaru nebo 1 kg masa, a po celou dobu vaříte s pokrmem. Když je hotovo tobolky vyndáte , osušíte a můžete znovu použít příště. Lze jej používat dokud má své aroma 2x až 3x. Indové říkají, že je velmi prospěšný na posílení srdeční činnosti.
Citrónový pepř.
Složení: Cironová kůra, barevný pepř, koriandr, sůl (max 15%) Bez glutamátů a barviva.
Ostřejší kořenící směs na ryby, mořské plody a do salátů, nebo omáček, kde se vyžaduje citronové aroma.
Pomerančový pepř.
Složení: Pomerančová kůra, barevný pepř, pískavice, sůl (max 15%) Bez glutamátů a barviva.
Ostřejší kořenící směs na ryby, mořské plody a do salátů, nebo omáček, kde se vyžaduje citrusové aroma. Vhodné také na pečenou kachnu